Het Noord- OostenHet noordoosten van de VS was het gebied dat als eerste door de blanke ontdekkers, " ontdekt" werd.
Al vroeg in de geschiedenis van de VS kwamen deze ontdekkers dan ook in aanraking met de verschillende stammen die in dit gebied leefde.
Het waren met name de Hollanders, Engelsen en Zweden die deze eerste contacten legden.
Dit ging niet van een leien dakje, omdat alle blanke partijen uit waren op het controleren van de handel met de stammen in het gebied. In de eerste instantie ging het om de bonthandel, maar later bleek dat ook de handel in Wampum erg lucratief was. Al snel brak er tussen de verschillende stammen strijd uit, met name om die handel met de blanken, want ook de indianen zagen de voordelen van deze handel.
In het begin leek het allemaal nog wel mee te vallen maar na enige tijd ontstonden er steeds meer conflicten in het gebied, zowel tussen de verschillende stammen met hun bondgenoten als tussen de verschillende Europese Kolonisten.

De Iroquois hebben een belangrijk aandeel in de geschiedenis van het gebied, maar ook de verschillende Algonkin stammen, hadden een grote bijdrage. Logisch dus dat het juist deze beide Stammen groepen waren die voortdurend met elkaar strijd leverde.Naarmate het gekoloniseerde gebied groter werd, nam ook het aantal stammen toe, dat een deel van de handel wilden. het gevolg was een grote oorlog, de zogenaamde " beaver wars".
Uit de beschrijvingen van de verschillende stammen kun je halen, wat voor een impact de oorlog in het gebied had.
Een aantal belangrijke stammen zijn echter nog niet beschreven, maar ook daar ben ik hard mee bezig.
De Ojibway waren een stam die  zowel op de plains als bij de grote meren leefden, hun geschiedenis is van grote invloed op het geen dat gebeurde in het noord Oosten.
Meer hier over lees je
hier.

Belangrijke stammen in het gebied zijn verder: de Illinois, Shawnee, Neutral, Sauk, Fox, Narraganset, Kickapoo, Nauset, Niantic, Massachusett, Pequot, Mahican,  Mohegan, Metoac, Iroquois, Potawatomi, Ottawa, Miami, Tionontati Winnebago.

 

 

 

 

.